fbpx

Bike ’N’ Bite

En långhelg för dig som vill utforska de bästa stigcykellederna Åre och dess omnejd har att erbjuda, och därmed cykla leder i världsklass! Samtidigt får du njuta av god, oftast lokal och ekologisk mat på våra middagar. Under dagarna kommer vi även att njuta av det lokala bageriet. Vi utgår från det charmiga och personliga Åre Fjällsätra där några av de finaste lederna finns precis runt knuten.

Datum:

Kommer inom kort för sommaren 2022

Välkomna till Sveriges cykelmeka!

Under 3 dagar skräddarsyr vi upplägget efter vad ni och vädret behagar. Vi bor på Åre Fjällsätra vilket gör att vi har några av de bästa stigcykellederna precis utanför entrén. Vi har även närheten till många andra klassiska leder i de vackra Årefjällen. Vi möts på hotellet klockan 10.00 på fredag och går igenom dagarna som kommer.

 

Boende:
Åre Fjällsätra

 

Ta dig hit:
Att ta sig till Åre Fjällsätra med buss eller tåg går alldeles utmärkt. Från Stockholm/Göteborg sätter du dig bara på tåget mot Åre/Storlien och hoppar av när du kommer till Undersåker. Sedan är det ca 300 meter att gå till hotellet. Med buss tar du dig enklast från Östersund med linje 156 där du byter i Järpen och tar nästa buss med nummer 157 och hoppar av vid hållplatsen Fjällsätra. Kommer du med bil från Östersunds-hållet så kör du mot Åre och svänger av vid första avfarten mot Undersåker/Vålådalen. Hotellet ligger mitt i Undersåker.

 

Vad som ingår:
– Lokal cykelguide alla dagar
– Två övernattningar i dubbelrum
– 2-rätters middag fredag och lördag
– Frukost samt lunchpaket både lördag och söndag
– Gofika och snacks från lokala bagare och charkuteri
– Plus lite lull lull ;)…

 

Hyra av cykel:
Ta kontakt för bokning och prisinfo på info@summitguides.se eller ring 0647-67 50 67

 

Bra att veta:
Liftkort är inte inkluderat i priset
Transport av cyklar och personer går att ordna vid överenskommet pris. Ta kontakt för mer info

Förkunskap:
Svårighetsgrad är enkel till medel. Vi kan forma turerna till hur gruppen känner. Du bör ha god fysik och testat att cykla på stigcykel.

Skicka förfrågan

Pris per person:
5700 kr

(max antal är 6st personer/ datum)

Bokning

  Exempel på upplägg under helgen:

  Dag 1

  • Bjuder på en eftermiddagstur med start precis utanför hotellet på någon av de välkända stigarna som erbjuds här. Vi avslutar dagen med en after bike på verandan med fjället Välliste som utsikt samt en bastu innan middagen.

  Dag 2

  • Vi kör en längre tur på fjället. Valmöjligheterna är många och vi plockar den bästa turen efter förutsättningarna. Men klassiska turer som Gåsåns vindskydd samt nya okända, men minst lika fina turer finns på tapeten. Dagen avslutas såklart med bastu, after bike och en fantastisk middag på hotellet.

  Dag 3

  • Sista dagen maximerar vi med en dag i Åre Bikepark som rankats till en av topp tio världens bästa cykelparker! Under dagen kör vi allt från den ultra-klassiska Hällrider från toppen av kabinbanan ner till Åretorg, till Shimanos lekfulla hopplinje. Våra guider delar såklart med sig utav teknik- och åktips under dagen för att göra er cykling ännu roligare.