fbpx

Lavinkurser, Toppturskurser, Splitboardkurser, Guidade toppturer, isklättring mm…

…vi hjälper dig förbereda och förverkliga ditt äventyr. Genom vår kompetens, erfarenhet och glädje hoppas vi kunna förmedla en härlig vinterupplevelse tillsammans med dig. Skulle du inte hitta vad du söker – tveka inte, höra av dig, så syr vi ihop något utefter dina önskemål. Kanske har du någon tur du vill bli guidad på?

Alla våra lavinkurser hålls av godkända SVELAV-instruktörer.

Lavinkurs pro 1

Lavinkurs Svelav Pro 1

Denna kurs är för dig som vill fördjupa dig i lavinkunskapen eller ska arbeta i lavinterräng med hjälp utav arbetsrutiner. Kunskap om lavinsäkerhet är minst lika viktigt som att ha med sig rätt utrustning när man beger sig ut i snön.

Mer info
Grupp på topptur

Splitboard Level I

Har du funderat på det här med splitboard men tycker att det är för mycket att sätta sig in i för att ta dig ut på fjället? Bli med på en introtur där vi testar den senaste utrustningen och går igenom hur vi tar oss fram på denna. Vi går även igenom användande utav lavinutrustning och do’s and dont’s kring lavinterräng.

Mer info
Lavinkurs Åre

Lavinkurs Svelav Friåkning 1

Den här kursen är för dig som vill lära dig grunderna i lavinsäkerhet. Kunskap om lavinsäkerhet är minst lika viktigt som att ha med sig rätt utrustning när man beger sig ut i snön. Under två dagar lär du dig grunderna för ett lavinsmart beteende på fjället.

Mer info
Summit_Guides_Mjölkvattnet_190126_78901

Lavinkurs Svelav Friåkning 2

Detta är en fortsättningskurs för dig som redan gått Friåkning 1. En tre dagar lång kurs med fokus på riskhantering och turplanering. Det är, nästan uteslutande, en praktisk kurs som är topptursbaserad och nästa steg i kunskapsutvecklingen.

Mer info
IMG_3553

Stora Syltraversen

Stora Syltraversen, Sveriges mest klassiska alpina äventyr! En häftig travers som tar oss genom hela Sylmassivet, från söder till norr. Klättring, firning, luftiga passager och fantastiska vyer är något av allt man upplever under denna långa turen!

Mer info
Anette Andersson130517_4760_LOWRES_2

Topptur Level I

Den här kursen passar dig som aldrig har varit på topptur förut, eller för dig som har testat på och som vill lära dig mer. Grunderna i turplanering, lavinräddning och topptursteknik är några av de saker du kommer ha koll på efter kursen!

Mer info
Guide på fjäll

Heting -geting!

Freetouring – Lavin och Toppturskurs

Vill du lära dig grunderna i topptur och samtidigt gå en SVELAV Friåkning 1 lavinkurs så har du hamnat rätt! I fyra dagar lägger vi en stabil och bra grund för ert fortsatta toppturande. Boende och helpension på anrika Enaforsholm Fjällgård ingår i paketet.

läs mer / bokning
Friåkning på Åreskutan

Friåkning Åreskutan

Friåkning på Åreskutan är för dig som vill se mer av Åreskutan och göra de bästa åken för dagen! Förutom att åka går vi igenom grundläggande lavinsäkerhet och pratar om smarta vägval.

Mer info
Deltagare på toppturskurs

Privat guide

Vill du/ni göra något speciellt som inte finns på vår hemsida? Kontakta oss direkt så kan vi guida er på topptur, friåkning, isklättring m.m.

Mer info
Toppturskurs Åre

Topptur Level II

Har du gått vår Level 1-kurs och vill lära mer? Har du redan viss erfarenhet av topptur? Under den här kursen tar vi teknik och kunskap till nästa nivå genom stort fokus på vägval och turplanering.

Mer info
Summit_Guides_Mjölkvattnet_190127_79463

Topptursweekend Mjölkvattnet

Vi vågar säga att detta är ett unikt upplägg på en långhelg med toppturande ute i den Jämtländska fjällvärlden, långt ifrån närmsta väg och Wifi. Denna turen är för dig som vill ta steget ut ur komfortzonen och verkligen testa på det här med topptur i orörd snö och terräng.

Mer info
Summit Guides Skäckerfjällen (53)

Topptursweekend Skäckerfjällen

Bli med till ett av våra egna favoritområden för topptur: Skäckerfjällen. Här bor vi gott på magiska Kolåsen Fjällhotell där varje hörn andas historia och idyll. Tre dagar med topptur, fantastisk mat och orörd snö.

Mer info
20190305_213805

Freetouring – Lavin och Toppturskurs

Vill du lära dig grunderna i topptur och samtidigt gå en SVELAV Friåkning 1 lavinkurs så har du hamnat rätt! I fyra dagar lägger vi en stabil och bra grund för ert fortsatta toppturande. Boende och helpension på anrika Enaforsholm Fjällgård ingår i paketet.

Mer info
Ice Climbing In Kall

Isklättring Grundkurs

Vill du lära dig grunderna för klättring på is och snö, då är detta kursen för dig. Med stegjärn och isyxor går vi igenom grunderna för hur man bedömer isens hållfasthet, säkring i is och mycket mer. Efter avslutad kurs ska du på ett säkert sätt kunna klättra is på egen hand.

Mer info
klättring på is

Prova på isklättring

Har du aldrig klättrat på ett isfall och vill testa det på ett säkert och roligt sätt? Följ med oss på ett ”prova på” tillfälle där du får en lagom utmaning på isen!

Mer info
_MG_2887 Foto David Erixon

Topptursvecka Eikesdal

För dig som inte vill släppa taget om skidåkning och snö när våren kommer, finns nu möjlighet att hänga med oss till vår favoritplats i Norge! Eikesdal är en av de mest storslagna dalarna i området Møre och Romsdal. Många turer börjar bland gröngräs och vitsippor och avslutas på snöklädda toppar 1700 meter ovanför fjorden.

Mer info

Upplev jämtlandsfjällen med en guide

Vinterfjället kan bjuda på orörd snö, vackra soluppgångar och lika vackra solnedgångar. Att bli rörd ända in i själen hör till vardagen när du ger dig ut på tex en topptur. Att vara väl förbered innan en tur är A och O. Att vädret slår om fort och att dina planer snabbt kan behöva ändras är ingen ovanlighet. Det är även detta som är tjusningen med att ge sig ut, eller hur? Alla planer som du vill förverkliga! Vad ska jag ha på mig? Vart ska jag gå? Vart är det säkert? Vart är snabbaste vägen? Att utföra en tur på fjället är ju som oftast ”bara” halva grejen. Hur som helst, vi vill mer än gärna visa dig hur vi gör för att toppturen på vinterfjället ska bli din bästa någonsin!

Rätt utrustning på fjället

Utrustning är inte alltid helt rätt att veta vad en ska välja. Eller hur? Ska jag ha den där skaljackan eller ska jag ta med en extra? Om jag lämnar extravantarna hemma så får jag plats med GoPro-kameran ocskå! Beslut som vid första tanken kan vara superlätt eller supersvårt men som när en väl kommer ut får dig att tänka: VARFÖR lämnade jag dunjackan hemma för? Känner du igen dig? Det gör vi i alla fall. Är en ute mycket så kommer du nån gång att göra ett felbeslut i din packning, tro oss, vi vet! Ett enkelt tips från oss är följande: Skriv ner varje gång du är ute, vad som funkade och vad som inte funkade, då kommer du tillslut ha gjort din alldeles egna checklista på vad du ska ha i ryggan. Varsågod för tipset och ut och praktisera!

Gå lavinkurs i Åre med oss

Lavinkunskap är som en ballong. Om du inte blåser in luft i den så kommer den sakta men säkert att pysa ut och tillslut tappa sin spänst. Att du gick en lavinkurs för 10 år sedan är såklart ett tecken på att du vill lära dig, men saker och ting förändras. Därför vill vi ge dig några saker som har förändrats inom lavinkunskapen, och hur vi lär ut momenten, de senaste 5 åren:

– Hantering av transceiver under sök av signal
– Taktik under själva grävmomentet
– Sondmönster

Dessa punkter är bara några av allt som uppdateras inom lavinvärlden för varje år som går. Vi kan starkt rekommendera att gå en SVELAV-lavinkurs, då vet ni att de nyaste momenten finns med och att ni får den absolut senaste informationen som finns där ute.

Forskning visar på ett ökat välmående när du vistas ute

Det är sant! En färsk studie visar att vi mår enbart bra av att få vistas i naturen. Det finns ett utryck som vi har snappat upp inom forskning kring ämnet; ”Skogen är stresshormonernas värsta fiende”. Hur fett är inte det!? Vi får alltså inte bara motion, skratt och starkare muskler, utan även en mindre stressig känsla i kroppen. All tid bakom skärmar och diverse sociala medier nu för tiden behöver förmodligen kortas ner hos många och bytas ut mot en aktivitet ute i det fria. Det vi säger är inte att du ska ut och göra milen på 30 minuter i springskorna. Det räcker med att bara ta dig ut till din närmsta skog. MEN när du känner dig redo för att hitta på nåt extra skoj, ja då finns vi här, mer redo än nånsin att upptäcka nåt nytt tillsammans.