fbpx

Stora Syltraversen

Stora Syltraversen är en av de mest klassiska högalpina turerna man kan göra i Sverige. En lång och spännande dag med enkel klättring, firning och skidåkning. Följ med på guidad tur på detta klassiska alpina äventyr!

Denna turen gör vi på förfrågan. Kontakta oss så försöker vi hitta ett passande datum!

Antal:

Max 2st

Vad som ingår:
Isyxa, stegjärn, sele och övrig klätterutrustning, vindsäck.

IFMGA Bergsguideaspirant

Pris per grupp
6000:-/dag räkna med 1-2 dagar

Betalningsinfo

Förkunskap:

Du bör ha god kondition och ha erfarenhet av att gå med topptursutrustning.

Du bör kunna åka offpist i olika snöförhållanden.

OBS! Denna turen utgår från Sylarnas Fjällstation.

Bokning

  Fler kurser som kan intressera dig:

  SVELAV Pro 1

  SVELAV Pro 1

  Läs mer
  Splitboard Level I

  Splitboard Level I

  Läs mer

  Vad menas med att det är en SVELAV-kurs?

  När du går en SVELAV Friåkning 1 kurs så kommer du få med dig alla grundläggande kunskaper som du behöver på skidorna och brädan i off-pisten. I och med stämpeln SVELAV så kan du förlita dig på att alla moment är uppdaterade till de senaste inom lavinkunskapen och vi är instruktörer som har blivit godkända av en statlig organisation. Kort och gott: Vi vet vad vi gör

  Vem är lavinkursen för?

  SVELAV Friåkning 1 riktar sig lika mycket mot dig som precis köpt dina första offpistskidor eller lite bredare bräda, som mot dig som har åkt i lössnö under många år och har en aning om vad lavinkunskap handlar om men kan inte riktigt sätta fingret på vad som är bra eller dåligt.

  Varför ska du åka offpist?

  Så fort du glider ut med skidorna utanför pisterna i din favorit anläggning eller när du står på parkeringen nedanför ett snödränkt fjäll så öppnar sig en helt fantastisk värld framför dig. Du har som det berömda uttrycket lyder: en blank canvas framför dig. Det är en känsla som du sent kommer att glömma. Liftarnas surr har tystnat och du ser inte en enda reklamskylt som syftar på att du ska köpa nåt. Känslan av orörd snö är något som knappt går att beskriva och spontanskriken avlöser varandra när ni svischar ner för fjället.

  Varför ska du gå en lavinkurs?

  Men, vad gör du om din kompis helt plötsligt och ofrivilligt börjar glida neråt med en hel sluttning av snö? När detta är ett faktum så är oddsen inte på din kompis sida. Det är 50/50 chans att din kompis överlever denna fruktansvärda åktur och mycket handlar om hur DU agerar i denna situation. Vi kan backa banden lite.
  Ställ oss frågorna: Vad gjorde ni i just den här sluttningen som skickar din kompis nerför fjället? Hade ni läst på inför dagen om vad och vart det var farligt att röra sig idag? Har du tränat nog på transceiversök så att du nu kan göra ett ordentligt sök efter kompisen?

  Vad lär du dig under en lavinkurs?

  Om du hade lärt dig att hitta den viktiga informationen innan din dag på fjället så hade du:

  • Med större sannolikhet, inte hamnat i denna sits
  • du hade förstått att lutningen var av stor vikt i att lavinen kunde gå över huvudtaget
  • du hade haft stenkoll på vart det var farligt att röra sig i terrängen
  • du hade hittat den bästa och för tillfället säkraste snön att åka i
  • du hade haft stor chans att hittat och grävt upp din kompis på mindre än 15 minuter