fbpx

Jämtlandstriangeln

Den odödliga klassikern som är svår att hitta motstycke till. Perfekt längd att gå per dag. Vacker natur, sköna sängar och god mat på det. Ett måste att ha gjort innan du lägger vandringskängorna på hyllan.

Datum

30 augusti – 2 september

Upplägg

– 4 dagar, med en extra dag på Sylarnas fjällstation
– Topptur på Storsylen
– Boende på fjällstationer med alla bekvämligheter du kan tänka dig och mat, i en miljö vi älskar, ingår
– Vandra med lätt packning
– Perfekt distans mellan fjällstationer, vindskydd och vackra platser
– Avsluta dagarna med en bastu och kanske ett dopp i en fjällbäck?
– Total längd är ca 42km
– Erfaren guide med mycket god lokalkännedom
– Liten grupp, max 6 deltagare

Pris: 7500 kr per person

Förkunskapskrav

Du bör ha gått in dina skor/kängor innan turen samt testat att gått ca 20km med ryggsäck. Den längsta sträckan under dagarna är 18km så det är skönt att ha lite marginal där. Dag två satsar vi på en tur upp på Storsylen. Om du vill bli med upp dit så ska du ha god kondition då detta är en promenad på ca 600 höjdmeter och 9 km tur och retur. Vill du hellre ha en lugn dag vid fjällstationen går det givetvis fint.

Här samlas vi

Ta dig hit

Med tåg

Antingen tar tåget dig till Enafors (vilket är närmst) eller så hoppar du av i Duved. Kolla möjligheten via sj.se. Härifrån tar du buss som du beställer via www.wansethbuss.se. Ibland har de även fasta bussar som går enligt SJ’s tågtabell. Denna info finns även på bussbolagets hemsida. Följ denna länk

Med bil

Följ E14 mot Trondheim och ta av denna precis efter att du korsat tågrälsen vid Enafors. Följ sedan skyltarna mot Storulvån. Håll ögonen på vägen då det är en helt fantastiskt fin vy mot hela Snasamassivet, samtidigt som vägen är krokig och smal. Passa på att stanna till istället på en utav dom många parkeringsfickorna för att njuta till fullo.

Boende


Sylarnas Fjällstation

Hit är det 16km och vår första sträcka att avverka. Här spenderar vi två nätter och har vi tur så kanske vi tar oss hela vägen upp på Storsylens topp den andra dagen. Ni som känner för att slappna av efter vår första dags vandring gör det i en magisk miljö med bastu, gott kaffe och porlande fjällbäckar utanför knuten. Den nya restaurangen som upprättades för 2 år sedan har fått stor uppmärksamhet för sin goda mat.

Blåhammarens Fjällstation
Till Blåhammaren från Sylarna är det 18km att gå och här gör vi vår sista natt, på Sveriges högst belägna fjällstation! Hit flockas folk för att få ta del utav deras beryktade 3-rätters middag, samt njuta utav en av de vackraste bastuutsikterna och solnedgångarna som finns.

Bokning