snowboardåkare

KURSER & GUIDADE TURER

Vi erbjuder många turer och kurser, men ibland har vi inte fått med just DITT äventyr.
Skicka iväg ett mejl eller ring oss så hittar vi en lösning på det!
info@summitguides.se

VINTER

Topptursvecka Eikesdal

För dig som inte vill släppa taget om skidåkning och snö när våren kommer, finns nu möjlighet att hänga med oss till vår favoritplats i Norge!
Eikesdal är en av de mest storslagna dalarna i området Møre och Romsdal. Många turer börjar bland gröngräs och vitsippor och avslutas på snöklädda toppar 1700 meter ovanför fjorden.

Läs mer
Alpinism, topptur, skimo

Topptur Level 2

Har du gått vår Level 1-kurs och vill lära mer? Har du redan viss erfarenhet av topptur? Under den här kursen tar vi teknik och kunskap till nästa nivå genom att lägga mycket fokus på vägval och turplanering. Allt för att du efter kursen ska veta hur du planerar och genomför en topptur på säkrast och bäst sätt.
Kursen hålls i Romsdalen, Norge, som är ett topptursområde i världsklass!

Läs mer

Topptur Level 1

Topptur Level I passar dig som aldrig har varit på topptur förut, eller för dig som har testat på och som vill lära dig mer. Grunderna i  turplanering, lavinräddning och topptursteknik är några av de saker du kommer ha koll på efter kursen!

Läs mer
Skäckerfjällen, topptur, splitboard

Topptursweekend Skäckerfjällen

Bli med till ett av våra egna favoritområden för topptur: Skäckerfjällen! Här bor vi gott på magiska Kolåsen Fjällhotell där varje hörn andas historia och idyll. Tre dagar med topptur, fantastisk mat och orörd snö.

Läs mer
Stora Syltraversen, topptur, alpinism

Stora Syltraversen

Stora Syltraversen är en av de mest klassiska högalpina turerna man kan göra i Sverige. En lång och spännande dag med enkel klättring, firning och skidåkning. Följ med på guidad tur på detta klassiska alpina äventyr!

Läs mer
Topptur, fjäll, egen guide

Privat Guide

Hittar ni inget datum som passar? Eller är ni ett gäng som vill ut på en specifik tur? Här kan ni höra av er med önskemål! Vi kollar tillgängligheten på våra guider och återkommer med svar så snabbt som möjligt.

Läs mer
Mjölkvattnet, topptur, weekend

Topptursweekend Mjölkvattnet

Vi vågar säga att detta är ett unikt upplägg på en långhelg med toppturande ute i den Jämtländska fjällvärlden, långt ifrån närmsta väg och Wifi. Denna turen är för dig som vill ta steget ut ur komfortzonen och uppleva topptur i orörd snö och svårtillgänglig terräng.

Läs mer
Splitboard, topptur, fjäll

Splitboard Level 1

Har du funderat på det här med splitboard men tycker att det är för mycket att sätta sig in i för att ta dig ut på fjället? Följ med på en introtur där vi testar den senaste utrustningen och går igenom hur vi tar oss fram på denna. Vi går även igenom användande utav lavinutrustning och do’s and dont’s kring lavinterräng.

Läs mer
Alpinism, reptekniker, klättring

Reptekniker för skidåkning

Under denna kursen lär du dig tekniker som gör dig till en säkrare skid- och brädåkare i brant terräng. Firning och andra reptekniker kan möjliggöra fler spännande upplevelser i bergen! Denna dagen är fullspäckad med praktisk träning på snö, is och klippa.

Läs mer
klättring på is

Prova på Isklättring

Har du aldrig klättrat på ett isfall och vill testa det på ett säkert och roligt sätt? Följ med oss på ett ”prova på” tillfälle där du får en lagom utmaning på isen!
Under dagen klättrar vi tillsammans på ett isfall i närheten av Åre.

Läs mer

GUIDER MED LÅNG ERFARENHET

Summit Guides specialiserar sig på genuina fjällupplevelser. Vi älskar att vara ute och vi vill dela den känslan med våra gäster. Med 30 års samlad erfarenhet som guider vet vi hur vi skapar trygga, lärorika och roliga upplevelser. Vi är stolta över vår kunskap och erfarenhet som bidrar till den kvalité som genomsyrar våra aktiviteter.

summitguideslogo

SOMMAR

Matterhorn, alpinism, klättring, alperna

Matterhorn 4478 m.ö.h.

Matterhorn är en av världens mest ikoniska bergstoppar, vars kända profil för många är själva definitionen av ett berg. Följ med oss under 5 dagars förberedelse och klättring för att tillslut försöka nå toppen av Matterhorn. Detta är en krävande tur som kräver tidigare erfarenhet och väldigt bra kondition.

Läs mer

Stigcykel – Med egen guide

Har du lust på att upptäcka någon ny cykelled kring Åre då du tröttnat på din gamla vanliga slinga? Eller har du aldrig testat stigcykel förut?
Hör av dig så löser vi en skräddarsydd tur för dig och dina kompisar.

Läs mer
Klätterkurs, klippklättring, svenska klätterförbundet

Klättring Grundkurs

Vill du lära dig grunderna för att klättra utomhus med rep, då är detta kursen för dig! Du behöver inte kunna något om klättring eller klättrat tidigare för att gå denna kursen. Under 2 dagar lär du dig bygga topprepsankare, fira ner för en klippor, säkra klättrare, KLÄTTRA (!) och mycket mer. Under kursen får du också topprepskort (grönt kort). Att ha detta är ett vanligt krav för att få topprepsklättra på inomhusväggar i Sverige.

Läs mer
Klättring, klippklättring, prova på klättring

Prova på Klättring

Har du aldrig klättrat utomhus och vill testa det på ett säkert och roligt sätt? Följ med oss på ett ”prova på” tillfälle där du får en lagom utmaning på klätterklippan!
Under dagen klättrar vi tillsammans på en närbelägen klippa. Det finns många etablerade klätterleder i olika svårighetsgrad att välja mellan.

Läs mer

Klättring multipitchkurs

Många som klättrar drömmer om att ta sig hela vägen till en topp. Inte stanna vid ett bultat ankare 15 meter ovanför marken, utan ta sig vidare och uppåt! Är du en av dem? Här är din kurs!

Läs mer
Klippklättring, klättring, Svenska klätterförbundet

Klippklättring Repetitionsdag

Kunskap är bäst färsk! Detta är ett tillfälle för dig som har gått klätterkurs förut men vill uppdatera dina kunskaper. Vi anpassar innehållet efter dina behov och förkunskaper för att du ska få en säker och rolig klättersäsong!

Läs mer
Klätterkurs, klippa, räddningskurs, svenska klätterförbundet

Klättring Räddningskurs Steg 2

Under två dagar lär du dig att lösa avancerade räddningssituationer på klätterklippan. Fokus ligger på räddning av ”försteman” på klippor där repet inte når ner till marken. En otroligt givande kurs som ger djup förståelse för system och räddningsförlopp. Datum:12-13 juni Utbildningsmål:– Räddning av försteman– Multipla firningar med skadad klättrare– Räddning av försteman på travers– […]

Läs mer
Klätterkurs, klippklättring, svenska klätterförbundet

Klättring Räddningskurs Steg 1

Lär dig förebygga och hantera olyckor på klätterklippan. Under två dagar fokuserar vi på grundläggande räddningstekniker och räddning av ”andreman”. Datum:29-30 maj24-25 augusti Utbildningsmål:– Grundläggande räddningstekniker (ta sig ur systemet, prussiklättring, fira förbi knut m.m.)– Bygga system för att hissa skadad klättrare– Fira med skadad klättrare– Transportera skadad klättrare– Samverka med professionell räddning Plats och […]

Läs mer

Klättring Fortsättningskurs

Ta din klättring till nästa nivå! På fortsättningskursen lär du dig att ledklättra med egna säkringar och på bultar. Att klättra höga väggar som kräver multipitch-teknik kommer vi också att gå igenom. Något som många drömmer om att göra. Datum:7-8 juni17-18 augusti Utbildningsmål:– Ledklättring på bultar/ egna säkringar– Ingå i ett replag som klättrar längre […]

Läs mer
Klätterkurs, klippklättring

Klättervecka Trøndelag Rock

4 dagar maxade med klättring! I Trondhiems fjordlandskap finns det mängder med fina klätterområden. Allt från brant sportklättring till längre tradturer. Under dagarna kommer vi hinna med fortsättningskurs klippa, multipitchkurs och en massa klättring!Detta är dagar för dig som redan gått en grundkurs och vill ta din klättring till nästa nivå och samtidigt upptäcka nya […]

Läs mer
man med skidor klättrar i berg
PARTNERS
haglöfslogo blackcrowslogo inlandetlogo julbologo