Klättring multipitchkurs

Många som klättrar drömmer om att ta sig hela vägen till en topp. Inte stanna vid ett bultat ankare 15 meter ovanför marken, utan ta sig vidare och uppåt! Är du en av dem?
Då en klättrar flera replängder, så kallad multipitch, används andra säkrings- och reptekniker än vid vanlig singlepitch-klättring. Vad händer om du behöver vända tre replängder upp? Vad gör du om du din repkamrat stukar en fot och inte kan klättra längre?
För att du ska få prova olika typer av klippa och klättring har vi spridit ut kursen till tre olika platser. Dag 1 börjar vi på Frösön med genomgång av grunderna. Dag 2 tar vi oss till Stugun för att slipa på vår klätterteknik och klättra någon av klassikerna Röde orm eller Spinning wheel. Dag 3 avslutar vi med att klättra någon av lederna på Hammaren i Hammarstrand.
För att du ska få ut maximalt av kursen tar vi max två deltagare per instruktör.

Datum:
12-14 juni

Utbildningsmål:
– kunna klättra bultade multipitch självständigt
– grundläggande räddningstekniker

Plats:
Frösön, Stugun och Hammarstrand.

Vad som ingår:
Kurs och instruktör i tre dagar
All nödvändig klätterutrustning
Transporter

Förkunskap:
Rött kort samt har ledklättrat utomhus.

Pris per person:
6000 kr


  Bokningsvillkor

  GUIDER MED LÅNG ERFARENHET

  Summit Guides specialiserar sig på genuina fjällupplevelser. Vi älskar att vara ute och vi vill dela den känslan med våra gäster. Med 30 års samlad erfarenhet som guider vet vi hur vi skapar trygga, lärorika och roliga upplevelser. Vi är stolta över vår kunskap och erfarenhet som bidrar till den kvalité som genomsyrar våra aktiviteter.

  summitguideslogo
  man med skidor klättrar i berg
  PARTNERS
  haglöfslogo blackcrowslogo inlandetlogo julbologo