fbpx

Skepp & Hoj

Två dagar på stigcykel med Åre som start och mål. Vacker natur, god mat och massa härliga cykelstigar!

Åre och Kall’s egna svar på “Bike and Sail”!

Vi tar dig utanför den med all rätt, berömda Åre Bike Park och visar dig vad som ligger utanför liftar, väl preppade stigar och fyllehackor. Skogar av fjällbjörk grönare än grönast, en gammal ångbåt som transport och stigar som får smilbanden att jobba. Till råga på allt så äter och sover vi gott på hotell Kallgården. Boka din plats i tid för att säkert få plats på denna unika upplevelse på stigcykeln! Antalet är begränsat till 10 st deltagare per tur.

 

Plats:
Åre/Kall

 

Boende:
Hotell Kallgården

 

Vad som ingår:
-Lokal guide

 

Hyra av cykel:
Kontakta oss för mer info, tillgänglighet och pris på info@summtiguides.se eller ring 0647-67 50 67

 

Datum:
Nya datum för sommaren 2020 kommer att rullas ut i maj

(Du kan alltid skicka en förfrågan på datum som inte finns med ovan!)

Skicka förfrågan

Förkunskap:
Denna turen har medel svårighet. Alltså bör du ha cyklat stig förut.

Pris per person: Kommer att dyka upp i maj 2020

Bokning

    Turupplägg

    Från Åre tar vi oss via Ullådalen och foten på Västerskutan mot Bjälkesgruvor. Efter en lång och härligt böljande utförs på en gammal väg för gruvarbetare landar vi i Huså där vår skjuts, M/S Drottning Sophia tar oss över Kallsjön. Hotell Kallgården ligger belägen med en av de vackraste utsikterna över Åreskutan och har anor bakåt i tiden som viskar om härliga fester och ett rikt friluftsliv. Innan vi checkar in och njuter av en after bike tar vi en vända på en närliggande stig och efter detta sätter vi oss sedan ner tillsammans och äter en tvårättersmiddag medans benen får vila inför morgondagens etapp.
    ———————————————–
    Efter frukost gör vi lunchpaket från densamma och sätter sedan av mot båthamnen där vi åter igen får skjuts av den gamla ångbåten M/S Drottning Sophia mot Huså. En krävande och häftig uppstigning mot Fröå gruva väntar och vi ser hur Åreskutans baksida närmar sig för varje tramptag vi tar. Väl vid Fröå tar vi en sväng på någon av de vackra lederna som finns i anslutning till denna plats och allt eftersom tar vi sikte tillbaka mot Åre och därmed slutet på vår resa. Förslagsvis avslutar vi dessa två dagar med en kaloripåfyllning på nån av de många härliga uteserveringar som finns här.