fbpx

Topptur Level II

Har du gått vår Level 1-kurs och vill lära mer? Har du redan viss erfarenhet av topptur? Under den här kursen tar vi teknik och kunskap till nästa nivå genom att lägga mycket fokus på vägval och turplanering. Allt för att du efter kursen ska veta hur du planerar och genomför en topptur på säkrast och bäst sätt!
Så klart siktar vi också på att få bra åkning och gött häng tillsammans inne på Sylarna Fjällstation med bastu och trevliga middagar!

Datum för nästa vinter kommer i sommar! Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev så missar du inte när datumen släpps.

Kursmoment:
– Terrängbedömning och säkra vägval
– Turplanering med kart- och lavinprognostjänster
– Praktisk träning med karta och kompass
– Lavinräddning med spade, sond och transceiver

 

Plats:
Sylarna, Jämtland

 

Vad som ingår:
– Transport Åre-Storulvån t/r
– Vessel-transport Storulvån-Sylarna t/r
– Mat och boende på Sylarna Fjällstation
– Kurs och instruktör i fyra dagar
– Säkerhetspaket (transceiver, spade och sond)

 

Pris per person:
9500 kr

Betalningsinfo

Förkunskap:
Ha gått vår Level I-kurs eller har erfarenhet av topptur.

Detaljerad info

Här håller vi till under kursen:

Bokning

  Kursens upplägg i korthet:

  Dag 1
  Transport från Storulvån Fjällstation till Sylarna med snövessla. Framme på Sylarna gör vi en kort tur och tränar lavinräddning. Efter middag gör vi en turplanering för morgondagen med hjälp av kartor, väder- och lavinprognoser.

  Dag 2
  Tur enligt gårdagens planering. Under turen diskuterar vi den planering som vi har gjort. Behöver vi justera planen? Eftermiddag blir det utvärdering av dagen och planering av morgondagens tur.

  Dag 3
  Tur enligt gårdagens planering. Mer fokus på vägval. Vi tränar också orientering med karta och kompass. Innan dagen är slut hinner vi prata igenom dagen och planera morgondagen.

  Dag 4
  Halvdag ute innan vi tar snövesslan tillbaka till Storulvån Fjällstation. Avslut med utvärdering innan vi skiljs åt. Transport tillbaka till Åre.

  Mål med Toppturskurs Level II

  Dina tidigare kunskaper ska nu ha utvecklats till ett verktyg som du nu ska kunna, med gott självförtroende, röra dig förhållandevis fritt i fjällen. Karta och kompass känns som en stabil vän inför, under och efter turen. Att göra en gedigen turplan som är bäst lämpad för rådande förhållanden och grupp känns enkelt och du förstår vikten av att göra en.