Alpinism, topptur, skimo

Topptur Level 2

Har du gått vår Level 1-kurs och vill lära mer? Har du redan viss erfarenhet av topptur? Under den här kursen tar vi teknik och kunskap till nästa nivå genom att lägga mycket fokus på vägval och turplanering. Allt för att du efter kursen ska veta hur du planerar och genomför en topptur på säkrast och bäst sätt.
Kursen hålls i Romsdalen, Norge, som är ett topptursområde i världsklass!

Datum:

Kursmoment:
– Terrängbedömning och säkra vägval
– Turplanering med kart- och lavinprognostjänster
– Praktisk träning med karta och kompass
– Lavinräddning med spade, sond och transceiver

Plats:
Romsdalen, Norge

Vad som ingår:
– Logi & mat
– Kurs och instruktör i fyra dagar
– Säkerhetspaket (transceiver, spade och sond)
– Sele, stegjärn, isyxa och övrig säkerhetsutrustning

Pris per person:
11 800 kr

Antal deltagare: 
Min 4st Max 6st

Förkunskap:
Ha gått vår Level I-kurs eller har erfarenhet av topptur.


  Kursens upplägg i korthet:
  Dag 1
  Kursens första tur kommer fokusera på att söka information om snöförhållanden i området och träna kamraträddning. Såklart är fokus att hitta bästa möjlig skidåkningen 🙂 Efter middag gör vi en turplanering för morgondagen med hjälp av kartor, väder- och lavinprognoser.
  Dag 2
  Tur enligt gårdagens planering. Under turen diskuterar vi den planering som vi har gjort. Behöver vi justera planen? Eftermiddag blir det utvärdering av dagen och planering av morgondagens tur.
  Dag 3
  Tur enligt gårdagens planering. Mer fokus på vägval. Vi tränar också orientering med karta och kompass. Innan dagen är slut hinner vi prata igenom dagen och planera morgondagen.
  Dag 4
  Tur enligt gårdagens planering. Vi knyter ihop säcken med en tur med flera tekniska moment. Filar på kunskap som kan behövas för att göra krävande toppturer i högalpin miljö.

  Bokningsvillkor

  GUIDER MED LÅNG ERFARENHET

  Summit Guides specialiserar sig på genuina fjällupplevelser. Vi älskar att vara ute och vi vill dela den känslan med våra gäster. Med 30 års samlad erfarenhet som guider vet vi hur vi skapar trygga, lärorika och roliga upplevelser. Vi är stolta över vår kunskap och erfarenhet som bidrar till den kvalité som genomsyrar våra aktiviteter.

  summitguideslogo
  man med skidor klättrar i berg
  PARTNERS
  haglöfslogo blackcrowslogo inlandetlogo julbologo