fbpx

Toppturskurs Level I

Toppturskurs som passar dig som aldrig har varit på topptur förut, eller för dig som har testat på och som vill lära dig mer. Kursen består av två dagar fyllda med skidåkning, teknik, turplanering och lavinräddning.

Datum för vintern 2021/22 kommer löpande under sommaren. Håll er uppdaterade via våra sociala medier samt vårt nyhetsbrev. Länk till nyhetsbrevet finns längst ner här på vår hemsida.

Kursmoment:
– Topptursteknik (gå med stighudar, ”kickturns” m.m.)
– Vägval, både upp och ner.
– Orientering med karta och kompass
– Snö- och lavinkunskap
– Kamraträddning
– Skidteknik

 

Förkunskap:
Du bör kunna åka offpist i olika snöförhållanden

 

Plats & tid:
Snasahögarna

Start kl 9 Dag 1

Avslut kl 16 Dag 2

 

Vad som ingår:
Kurs och instruktör i två dagar.
Säkerhetspaket (transceiver, spade och sond).

 

Pris per person:
3200 kr

 

Övrigt:
Den mesta tiden av kursen är vi utomhus men det är några delar med teori som vi håller online via länk antingen i slutet av dag 1 eller i början av dag 2.  Vid foten av Snasahögarna ligger Enaforsholm Fjällgård där vi rekommenderar våra kursdeltagare att bo. Skriv en kommentar i din bokning om du vill ha ett paket som också inkluderar boende och mat på Enaforsholm!

All kursinfo
Betalningsinfo

Här utgår vi ifrån under kursen:

Bokning

  Liknande kurser som kan intressera dig:

  SVELAV Friåkning 1

  SVELAV Friåkning 1

  Läs mer
  Splitboard Level I

  Splitboard Level I

  Läs mer

  Vad är en toppturskurs?

  Vi har med våra 25 års gemensamma rutin och erfarenhet i fjällen format kurser som ska ge dig en början på friheten av fjällen. I början kan fjällen kännas stora och svårlästa men med våra kurser så ska ditt självförtroende och självständighet öka för varje dag. Möjligheten till att växa finns då vi utformat dessa kurser i en två-stegs-raket. Börja med att gå Level I och sedan fortsätt med II:an. Som upplagt för att du ska bli trygg på turen.

  Vad behöver jag kunna innan Toppturskurs Level I?

  För att få ut det mesta av vår Toppturskurs Level I så bör du ha erfarenhet i att åka i ett varierande snötäcke. Då många av våra guider har någon slags skid/brädlärarbakgrund så kommer ämnet att åka i lössnö att beröras men det är inte där som fokuset för kursen ligger. Din kunskap i att åka skidor och snowboard kommer garanterat att hoppa upp nåt snäpp på lärostegen efter denna kurs oavsett. Många som deltar på denna kurs har aldrig stått på ett par stighudar eller läst en karta. Detta däremot, kommer vi att granska i sömmarna på riktigt.

  Tjusningen med topptur

  Det här med topptur blir en starkare trend för varje år som går och vi blir bara fler och fler som utövar det. Varför? Möjligheten till den ”riktiga” naturen och den orörda snön tror vi är en starkt bidragande faktor. Att kunna sätta sig ner med en karta och känna friheten och möjligheterna till att kunna planera för att gå upp och åka ner på ett säkert och roligt sätt är nåt av den häftigaste känslan som finns. Kort och gott en frihet att kunna röra sig i fjällen!

  Boende under kursen

  På Level I kursen kommer vi att sova och äta på det lagom genuina Enaforsholms Fjällgård. Det är trots allt bara ca 150 år sedan som huvudbyggnaden byggdes… Att personerna som driver gården har vuxit upp i krokarna gör inte känslan över historiens vingslag sämre. Vi äter och sover gott vid foten av Snasahögarna där vi kommer att husera med våra praktiska moment. 
Under Level II tar vi oss ut med bandvagn (!) till vårt boende. Sylarnas fjällstation ligger precis där en vill att den ska ligga och vi maximerar vår vistelse här. Nu för tiden har de även ett välrenommerat kök som bjuder på fantastiskt goda drytmåltider. Detta ingår självklart i priset.