Lavinkurser, Toppturskurser, Splitboardkurser, Guidade toppturer, isklättring mm…

9B5A9104

Lavinkurs Svelav Pro 1

Denna kurs är för dig som vill fördjupa dig i lavinkunskapen eller ska arbeta i lavinterräng med hjälp utav arbetsrutiner. Kunskap om lavinsäkerhet är minst lika viktigt som att ha med sig rätt utrustning när man beger sig ut i snön.

Mer info
Photo 2019-02-21, 17 45 42 (1)

Splitboard Level I

Har du funderat på det här med splitboard men tycker att det är för mycket att sätta sig in i för att ta dig ut på fjället? Bli med på en introtur där vi testar den senaste utrustningen och går igenom hur vi tar oss fram på denna. Vi går även igenom användande utav lavinutrustning och do’s and dont’s kring lavinterräng.

Mer info
Lavinkurs Åre

Lavinkurs Svelav Friåkning 1

Den här kursen är för dig som vill lära dig grunderna i lavinsäkerhet. Kunskap om lavinsäkerhet är minst lika viktigt som att ha med sig rätt utrustning när man beger sig ut i snön. Under två dagar lär du dig grunderna för ett lavinsmart beteende på fjället.

Mer info

Toppturskurs Level I

Den här kursen passar dig som aldrig har varit på topptur förut, eller för dig som har testat på och som vill lära dig mer. Kursen består av två dagar fyllda av skidåkning, teknik, turplanering och lavinräddning.

Mer info

Friåkning Åreskutan

Friåkning på Åreskutan är för dig som vill se mer av Åreskutan och göra de bästa åken för dagen! Förutom att åka går vi igenom grundläggande lavinsäkerhet och pratar om smarta vägval.

Mer info

Lavinkurs repetition

Kunskap är bäst när den är färsk. Har du gått en lavinkurs tidigare men känner behov av att uppdatera dina kunskaper? Följ med Summit Guides på en repetitionsdag!

Mer info
Toppturskurs Åre

Toppturskurs Level II

Har du gått vår Level 1-kurs och vill lära mer? Har du redan viss erfarenhet av topptur? Under den här kursen tar vi teknik och kunskap till nästa nivå genom stort fokus på vägval och turplanering.

Mer info

Topptursweekend Mjölkvattnet

Vi vågar säga att detta är ett unikt upplägg på en långhelg med toppturande ute i den Jämtländska fjällvärlden, långt ifrån närmsta väg och Wifi. Denna turen är för dig som vill ta steget ut ur komfortzonen och verkligen testa på det här med topptur i orörd snö och terräng.

Mer info
20190305_214911

Öppna grupper

Är ni på jakt efter den bästa åkningen för tillfället och vill göra det med likasinnade? Här finns det ni söker! Ta en titt om det finns nåt som passar för just dig.

Mer info

Din alldeles egna guide!

Är ni ett gäng som vill ut och åka men hittar inga bra datum i våra öppna grupper? Släng iväg en förfrågan här

Mer info
LRM_EXPORT_116050913288647_20191125_202618476

Topptursweekend Skäckerfjällen

Bli med till ett av våra egna favoritområden för topptur: Skäckerfjällen. Här bor vi gott på magiska Kolåsen Fjällhotell där varje hörn andas historia och idyll. Tre dagar med topptur, fantastisk mat och orörd snö.

Mer info
20190305_213805

Freetouring – Lavin och Toppturskurs

Vill du lära dig grunderna i topptur och samtidigt gå en SVELAV Friåkning 1 lavinkurs så har du hamnat rätt! I fyra dagar lägger vi en stabil och bra grund för ert fortsatta toppturande. Boende på anrika Enaforsholms Fjällgård ingår i paketet.

Mer info
Ice Climbing In Kall

Isklättring Grundkurs

Vill du lära dig grunderna för klättring på is och snö, då är detta kursen för dig. Med stegjärn och isyxor går vi igenom grunderna för hur man bedömer isens hållfasthet, säkring i is och mycket mer. Efter avslutad kurs ska du på ett säkert sätt kunna klättra is på egen hand.

Mer info
Ice Climbing In Kall

Prova på isklättring

Har du aldrig klättrat på ett isfall och vill testa det på ett säkert och roligt sätt? Följ med oss på ett “prova på” tillfälle där du får en lagom utmaning på isen!

Mer info