Klättring

Vi har klätterkurser och guidning inom is och alpint. Oavsett om du är nybörjare eller mer avancerad finns något som passar dig!

Vem riktar sig en klätterkurs till?

För dig som kanske har testat klättring på sommaren men som vill bredda kunskaperna och erfarenheterna till vinterklättring. Kanske drömmer du om att klättra större berg och behöver kunna hantera både is, snö och klippa!

 • Fråga 1

  Behöver jag ha all utrustning själv?
  Svar: Vi har all klätterutrustning men det du behöver är antingen ett par storskor, ett par styva kängor eller skidpjäxor för att klättra i. Hör av dig om du är osäker på vad du ska välja.

 • Fråga 2

  Jag har aldrig klättrat is, kan jag fortfarande vara med på en grundkurs?
  Svar: Det går hur bra som helst! Tanken är att du ska få med dig all den kunskap du behöver för att fortsätta på egen hand

 • Fråga 3

  Jag vill lära mig att fira ned på ett rep för att komma åt skidåkning. Vilken kurs ska jag gå?
  Svar: Då kan vi starkt rekommendera att du går vår Reptekniker för skidåkare. Där får du en grund att stå på som du sen kan bygga vidare på.

Hitta vad som passar dig bäst

Våra kurser leds alltid av certifierade bergsguider eller klätterinstruktörer som utbildat sig enligt Svenska Klätterförbundet. För att du som gäst ska känna dig säker och trygg.

Klättring

Isklättring grundkurs

På denna kursen lär vi ut grunderna om vinterklättring och hur vi säkert och effektivt klättrar på frusna isfall. Målet är att du efter kursen ska kunna klättra is toppsäkrad på egen hand.

Läs mer

Klättring

Isklättring fortsättningskurs

Ta dig nästa nivå och lär dig klättra multipitch på is! En kurs i isparadiset Oppdal där vi kan klättra några av Norges mest klassiska långturer.

Läs mer

Klättring

Reptekniker för skidåkare

En fullspäckad dag där du med isyxa, stegjärn och rep lär dig hantera brant terräng som skid/brädåkare. Ankarbygge i snö, is och klippa, och firning står på schemat. En bra dag för dig som har en mer teknisk skidtur på önskelistan!

Läs mer

Klättring

Stora Syltraversen

Följ med på en av Sveriges mest klassiska alpinturer, en travers genom Sylmassivets högsta toppar. Ett måste för den aspirerande alpinisten och toppturaren!

Läs mer

Klättring

Prova på isklättring

Komplettera er upplevelse i Åredalen med en dag på ett brant isfall! Det finns flera lämpliga isar som vi kan åka till för att under en dag testa att klättra på isen med isyxor och stegjärn.

Läs mer

Hittar du inte riktigt rätt?

Vill du ha ett eget upplägg, eller på en annan plats? Då kan vi skräddarsy ett paket just för er! Norge, Sverige eller Alperna, möjligheterna är många.

Boka din egen guide