Toppturskurser

Välkommen till vinterns kurser! Oavsett vilken kurs eller guidning du är intresserad av så är vårt mål att alltid ge dig en genuin upplevelse i relevant och vacker miljö. Väl mött!

Vem riktar sig en toppturskurs till?

Från den hängivne entusiasten till det rykande färska blåbäret. För här kommer du att lära dig nåt nytt, oavsett förkunskap!

 • Fråga 1

  Vad är skarjärn och varför måste jag ha med det på kursen?
  Svar: I våra svenska fjäll så kan snön bli väldigt vindpåverkad och superhård och därför väldigt svår att gå på. Här kommer skarjärnen in som en räddare i nöden! En sorts metallbit som du trär på bindningen och i sig gör att du får otroligt mycket bättre grepp på den hårda snön. Vi har ett gäng på lager för de vanligaste topptursbindningarna. Dessa kan ni hyra under kursen. Kontakta oss vid bokning så kollar vi om det finns att hyra till just din bindning.

 • Fråga 2

  Kan jag göra en grundkurs fast jag aldrig och offpist?
  Svar: Om du har åkt mycket skidor (läs flera år med ett par veckors skidåkning per år) så kommer du att klara det. Det kan bli tufft och utmanande men vi formar alltid kurserna efter gruppen och snöförhållandena.

 • Fråga 3

  Behöver jag kunna söka med transceiver innan kursstart?
  Svar: Nej, det går vi igenom under kursen och du kommer garanterat aldrig mer vilja åka offpist utan en.

Hitta vad som passar dig bäst

Våra kurser leds alltid av rutinerade fjälledare, lavininstruktörer eller bergsguider. För att du som gäst alltid ska känna dig säker och trygg.

Toppturskurs

Topptur Grundkurs

Lär dig grunderna i topptur med utgångspunkt i klassiska fjällområdet Snasahögarna. Efter kursen kommer du kunna planera och genomföra egna toppturer.

Läs mer

Toppturskurs

Topptur Fortsättningskurs

En kurs för dig som toppturat tidigare och vill ta nästa steg i utvecklingen mot brantare och mer komplexa turer. Inslag av brant terräng både uppför och nerför där rep, isyxa och stegjärn kommer till användning.

Läs mer

Toppturskurs

Freetouring

Detta är en kurs som kombinerar Topptur Grundkurs OCH Svelav Friåkning 1. Det är en heltäckande grundkurs med en komplett lavinkurs och en toppturskurs.

Läs mer

Hittar du inte riktigt rätt?

Vill du ha ett eget upplägg, eller på en annan plats? Då kan vi skräddarsy ett paket just för er! Norge, Sverige eller Alperna, möjligheterna är många.

Boka din egen guide