Lavinkurser

Välkommen till vinterns kurser! Oavsett vilken kurs eller guidning du är intresserad av så är vårt mål att alltid ge dig en genuin upplevelse i relevant och vacker miljö. Väl mött!

Lavinkunskap

Sugen på att röra dig i fjällterräng utanför pisten? Då är en lavinkurs en självklar investering för din (och andras) säkerhet. Vi har lång erfarenhet och följer SVELAV's standarder.

SVELAV Friåkning 2
 • Fråga 1

  Jag har inte åkt så mycket offpist, kan jag ändå hänga med på SVELAV Friåkning 1?
  Svar: Det går hur bra som helst! Vi kommer att röras oss i varierande snö och du kommer att få testa dina gränser men vi formar alltid kursen och terrängen efter gruppen.

 • Fråga 2

  Behöver jag ha topptursutrustning på SVELAV Friåkning 1?
  Svar: På de flesta av våra Friåkning 1 behöver du ha det. Men vi kommer även att ha kurser då du inte behöver ha det. Surfa in på Friåkning 1 sidan och se vilka datum som görs med de olika utrustningarna.

 • Fråga 3

  Kan jag gå SVELAV Pro 1 fast jag inte ska jobba med lavinproblematik?
  Svar: Nej, kunskapen som du som rekreationsåkare behöver finns inte med i den kursen. Vi kan starkt rekommendera dig att gå stegen i SVELAV Friåkning 1 & 2 istället. Där får du med dig den kunskapen du verkligen behöver!

Hitta vad som passar dig bäst

Vi är stolta som få att vara kopplade till den nationella organisationen SVELAV. Det är en tydlig stämpel på att du går en kurs som leds av en auktoriserad lavininstruktör som alltid är uppdaterad på de senaste rönen i ämnet.

Lavinkurs

SVELAV Friåkning 1

Lavinkurs för dig som ska vistas kring snö, med tanke på att åka utförs, med skidor eller bräda på fötterna. Kunskap om lavinsäkerhet är minst lika viktigt som att ha med sig rätt utrustning när en beger sig ut i snön. Under två dagar lär du dig grunderna för ett lavinsmart beteende på fjället.

Läs mer

Lavinkurs

SVELAV Pro 1

Denna kurs är för dig som professionellt ska arbeta i lavinterräng.

Läs mer

Lavinkurs

Freetouring

Detta är en kurs som kombinerar Topptur Grundkurs och SVELAV Friåkning 1. Det är en heltäckande grundkurs med en komplett lavinkurs och en toppturskurs.

Läs mer

Hittar du inte riktigt rätt?

Vill du ha ett eget upplägg, eller på en annan plats? Då kan vi skräddarsy ett paket just för er! Norge, Sverige eller Alperna, möjligheterna är många.

Boka din egen guide